Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Polícia zadržala 43-ročného muža, ktorý nahlásil bombu na súdoch v Žilinskom a Trenčianskom kraji












25.10.2024 (SITA.sk) - Bombu na súdoch v Žilinskom a Trenčianskom kraji nahlásil volajúci vo štvrtok 24. októbra o 8:05 na tiesňovú linku 112. Ako informuje žilinská krajská polícia na sociálnej sieti, vetu trikrát zopakoval a následne hovor ukončil.

Polícia na základe operatívno-pátracej činnosti príslušníkov okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline v súvislosti s oznamom na osobnej slobode obmedzila 43-ročného muža. Ten policajtom vydal mobilné telefóny, ktoré sú predmetom znaleckého skúmania.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


„Po prijatí oznámenia boli na uvedené miesta okamžite vyslané policajné zložky, ktoré objekty evakuovali a vykonali pyrotechnické prehliadky, všetky s negatívnym výsledkom," popisuje polícia. Zadržanému mužovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na dva až osem rokov.

„Upozorňujeme, že v takýchto prípadoch polícia vynakladá maximum úsilia, aby sa zistila totožnosť anonymného páchateľa a ten mohol niesť za svoje výhražné konanie trestno-právnu zodpovednosť," dodala polícia s tým, že na tomto prípade intenzívne pracujú a bližšie informácie poskytnú hneď, keď to procesná situácia dovolí.















Viac k témam: Bomba, omba na súde, Súdy, trest odňatia slobody, žilinská krajská polícia
Zdroj: SITA.sk - Polícia zadržala 43-ročného muža, ktorý nahlásil bombu na súdoch v Žilinskom a Trenčianskom kraji © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia