Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Polícia hliadkovala na hraniciach s Maďarskom, špeciálna akcia sa zameriavala na občanov tretích krajín












26.4.2024 (SITA.sk) - Polícia vykonala vo štvrtok policajno-bezpečnostnú akciu na 18 hraničných priechodoch s Maďarskom v Bratislavskom, Trnavskom, Nitrianskom, Banskobystrickom a Košickom kraji. Zameraná bola na odhaľovanie štátnych príslušníkov tretích krajín, ktorí na územie členských štátov vstúpili a zdržiavajú sa v ňom neoprávnene.

Ako informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek, policajti boli okrem hraničných priechodov aj vo vlakoch na železničných priechodoch a na vybraných hraničných úsekoch rieky Dunaj.

Na vytipovaných miestach tzv. zelenej hranice s Maďarskom hliadkovali aj policajti na koňoch. Príslušníci cudzineckej polície sa zamerali na miesta a objekty s predpokladaným výskytom štátnych príslušníkov tretích krajín, ktorí sa zdržiavajú na území Slovenskej republiky neoprávnene.

„Kontroly sme vykonávali tak, aby bola zabezpečená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Celkovo sme skontrolovali 2 657 dopravných prostriedkov, 3 667 osôb na priechodoch a 355 osôb mimo priechodov," dodal Roman Hájek.





Viac k témam: Hraničné priechody, Policajná akcia
Zdroj: SITA.sk - Polícia hliadkovala na hraniciach s Maďarskom, špeciálna akcia sa zameriavala na občanov tretích krajín © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia